Gratis verzending naar Nederland vanaf 100€ !
Facebook Instagram

Welkom bij Suijker Textil - Onze geschiedenis


1994: De weg naar onafhankelijkheid


Onze directeur Axel Suijker begon onze bedrijfsgeschiedenis in 1994 door zelfstandig ondernemer te worden. 

Na zijn opleiding als industrieel bediende en na vele jaren bij een internationale kledingfabrikant te hebben gewerkt, besloot hij zelfstandig vertegenwoordiger voor stoffen te worden.

 Hij werkte samen met verschillende Europese weverijen en stoffenproducenten om technische stoffen van hoge kwaliteit aan kledingfabrikanten te verkopen. 

Zo bouwde hij een netwerk op van textielfabrikanten, confectionairs en industriële afnemers, dat als basis diende voor de jaren die volgden.

2004: De verkoop in het Artländer Hof

Op het privé-terrein van de familie Suijker werden toen ook de eerste voorraadverkopen mogelijk gemaakt voor klanten uit de omgeving van Quakenbrück en zo werd ook steeds meer de weg gevonden naar particuliere klanten. Naast de grote keuze aan stoffen genoten de klanten ook van de buitengewone ambiance die het geklasseerde Artländer Hof van de familie Suijker bood. Enkele jaren later werden delen van de boerderij speciaal voor dit doel verbouwd, zodat het assortiment stoffen nog verder kon worden uitgebreid.

2010: Onlinedistributie

Met de gestage modernisering van de kleine onderneming werd ook de online verkoop in gang gezet. In de daaropvolgende jaren werden verschillende online marktplaatsen, een eigen online winkel voor particulieren en tenslotte een online platform voor groothandelaren opgezet.

Vandaag zijn wij in staat onze klanten via verschillende kanalen in heel Europa en gedeeltelijk zelfs over de grenzen van Europa heen bij diverse projecten te ondersteunen en het bijpassende textiel te leveren.

2020: verhuizing naar het nieuwe bedrijfsgebouw

Om aan de steeds toenemende vraag naar stoffen te kunnen voldoen, werd een nieuw bedrijfsgebouw opgetrokken. Hier is een grote verkoopruimte ingericht met ons hele stoffenassortiment voor klanten en voor het snijden van online bestellingen. Daarnaast zijn er de kantoren van de werknemers, de directie en een ruim magazijn.

Momenteel hebben we 20 werknemers die elke dag hard werken om voor elke klant de juiste stof te vinden, te snijden en te verpakken. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe en interessante stoffen en mogelijkheden om onze passie voor stoffen uit te leven.

Kom ons bezoeken in onze vestiging in het mooie Quakenbrück!